Tuesday, January 12, 2016

Der skal være plads til lidt luksus i livet

Det er altid lidt fedt at spare penge, når man handler forskellige ting ind. Det gælder både hvis der er tale om tilbud i tøjbutikkerne, eller det lokale supermarked som holder gode spotpriser på bestemte varer. Fra barnsben har de fleste formentlig lært at det er nødvendigt at vise økonomisk omhu. Det nytter ikke noget at klatte alle pengene væk på overdyre ting. Det er en meget fornuftig tankegang. Hvis man kan få den samme ting billigere, så giver det selvfølgelig mening at købe det.

Men ikke alting handler udelukkende om penge og pris. Selvom de mange deprimerende nyheder i tv, og den nyligt overståede finanskrise som stadig sætter sine spor, kan gå hen og få os til at tro alting er slemt, så må man bare konstatere at det altså ikke er tilfældet. Vi er indtil videre den rigeste generation der nogensinde har gået på denne ord. Vi er alle sammen individuelle mennesker, som har vores egne behov. Der er bare noget man må se i øjnene. Ikke alting handler om at spare. Man må gerne nyde livet en gang imellem, uden at skulle bekymre sig om prismærket.

Derfor kan du godt tage ud på den cafétur med dine veninder. Det er ikke nødvendigt at du bliver hjemme for at spare, når drengene spørger om du vil med ud. Kaffen skal ikke nødvendigvis være den nede fra supermarkedet, men må gerne købes i en rigtig kaffe shop. Pointen jeg prøver at komme frem til er, at vi også skal kunne nyde livet. Finanskrisen hang ved fordi folk blev pessimistiske, og bange for at bruge penge. Du må gerne finde optimismen frem igen. Økonomien går ikke under, og vi skal nok komme igennem skærene sammen. Frygt ikke at hele din privatøkonomi falder sammen, fordi du køber en lidt dyrere jakke, som du længe har tænkt dig at eje. Hvis der er mulighed i økonomien for at bruge lidt ekstra, så nyd det, og brug dem hvor de betyder mest for dig.